Huskvarna Hostel

Huskvarna Hostel ligger i samma område och byggnader som Huskvarna Hotel Rosendala Herrgård, vilket är beläget centralt i Huskvarna i en renoverad herrgård från 1700-talet. Huskvarna Hostel erbjuder förutom uthyrning av rum i traditionell vandrarhemsstandard även uthyrning av rum med hotellservice.

Bekvämligheter

Vandrarhemmet har ett gemensamt kök samt ett rum med tv. När vädret tillåter finns fina sittgrupper att utnyttja i den vackra trädgården. Gratis Wi-Fi finns att tillgå, samt privat parkering som är avgiftsfri.

Rummen

Möjligheterna att få sådant rum som passar ens behov bäst är stora, då man har flera alternativ att välja mellan när det gäller hur man vill bo. Det finns vandrarhemsrum med de traditionella våningssängarna, men också rum med hotellsängar om man hellre vill ha det. Man kan också välja mellan att göra sin frukost själv och ha med egna lakan, eller att beställa frukost på hotellet samt hyra sängkläder och lakan. Ett tredje alternativ är att att hyra rummet med hotellservice. Alla rum har tv och en sittgrupp, och de flesta av rummen på vandrarhemmet har egen toalett och handfat. Delade duschar finns i korridoren. Flera fullt utrustade gästkök finns att tillgå. Vissa rum har en marin design, medan andra har en mer traditionell stil.

Närområdet

Huskvarna Hostel ligger centralt i Huskvarna, men har ändå en vacker omgivning med grönområden och mysiga utemöbler att vila i. Med sitt centrala läge är det bara en kort promenad till närmaste restaurang och shopping-utbud. Lika kort promenad är det till Vättern och dess fina sandstrand, med utsikt över vattnet och gångavstånd till en småbåtshamn.

Det finns busshållplatser nära vandrarhemmet, och det tar ca 15 minuter att ta sig med buss till Huskvarna station. Elmiamässan ligger 2,5 kilometer bort, och det är ca 10 minuters bilfärd från vandrarhemmet till Jönköping.