Slottsvillan Huskvarna

Slottsvillan Huskvarna är ett annorlunda hotell, beläget i en kulturmärkt byggnad som uppfördes i slutet av 1800-talet. Såväl insidan som utsidan har en stil från denna tid, och det gäller även inredningen i hotellrummen.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har flera gemensamma rum, med bland annat tv-rum, en gillestuga och en trevlig salong. Alla rum är inredda i tidsenlig stil, med bland annat rustningar, stora speglar och rustika trämöbler.

Genom hotellet kan man boka många olika aktiviteter, såsom gokart, lerduveskytte, vin-, öl- och whiskyprovning och spabehandlingar. På hotellet anordnas Slottsäventyr, Guitar Hero i hotellets multimediastudio och många andra spännande och roliga aktiviteter. På hotellet finns även tillgång till bastu och biljardbord.

Hotellet har gratis Wi-Fi samt avgiftsfri, privat parkering.

Det går bra att ha sin konferens i Slottsvillans vackra miljöer, och det finns två olika konferensrum att boka med plats upp till 60 personer i det största av dem.

Rummen

Hotellet har 22 rum, med plats för totalt 39 gäster. Lite mer än hälften av rummen finns i huvudbyggnaden, och resten finns i ett annex kallat Grindstugan. Dessa rum är något enklare. Alla rum i huvudbyggnaden är inredda i sen 1800-talsstil, med engelska influenser. Rummen är individuellt inredda, och alla har moderna toaletter med badkar eller dusch, balkong, tv samt skrivbord och telefon. Hotellet har en svit, som är belägen i huvudbyggnaden.

Närområdet

Slottsvillan Huskvarna ligger vackert beläget i ett naturskönt område, samtidigt som det ligger i den centrala delen av Huskvarna. Alldeles vid hotellet ligger Husqvarna Fabriksmuseum, som bland annat har en samling av vapen och motorcyklar. Hotellet ligger med bekvämt avstånd från Kinnarps Arena, Elmiamässan och Rosenlundsbaden Aqua Park. Jönköping ligger en kort bilresa bort, där man hittar ett större utbud av shopping och uteliv.

Tokeryds Herrgård

Tokeryds Herrgård erbjuder trevliga hotellrum samt konferensmöjligheter i en vacker miljö med herrgårdskänsla, och är beläget strax utanför Jönköping.

Hotellbekvämligheter

Tokeryds Herrgård har mycket att erbjuda sina gäster, både vad gäller aktiviteter utomhus och inomhus. Herrgården har en terrass som är öppen då vädret tillåter, som erbjuder en vacker utsikt ut mot den omgivande landsbygden. Terrassen ligger i anslutning till restaurangen som också den har en fin utsikt från de många fönstren. Restaurangen har plats för 120 gäster, och det finns också matsalar för mindre sällskap. På menyn finns modern, svensk mat, till så stor del som möjligt tillagad av lokalt producerade råvaror. För att äta på restaurangen måste man boka beställning först.

I området finns en vacker trädgård samt plats för grillning. Det finns också bastu att tillgå, samt möjlighet till bad i vedeldad tunna under bar himmel. Inom tre kilometer finns en golfbana, och runt herrgården finns flera trevliga rundor för joggingturer eller promenader.

Inne på herrgården finns en gästlounge med bland annat en öppen spis, bar och storbilds-tv. Det finns också ett biljardrum och en darttavla, och i ett ombyggt stall ligger herrgårdens disco.

Tokeryds Herrgård är ett mycket trevligt ställe för konferenser, och herrgården har bra möjligheter för detta. Det finns tillgång till möteslokaler i flera olika storlekar, med utrustning såsom whiteboard, projektor och tv/dvd.

Det finns tillgång till gratis Wi-Fi i hela hotellet, samt avgiftsfri parkering.

Rummen

Tokeryds Herrgård erbjuder totalt 35 rum, varav många byggdes eller renoverades omkring år 2010. Alla rum har eget badrum med toalett och dusch, samt tv och radio. Många rum har också skrivbord och en fåtölj. Rummen som finns att välja mellan är två olika sorters enkelrum (ekonomi och standard), tvåbäddsrum (standard) samt familjerum för två vuxna och ett barn. Extrasängar finns att tillgå.

Närområdet

Herrgården ligger vackert belägen ute på landsbygden, ca 1,5 kilometer från sjön Vättern och ca fem minuters bilresa från Jönköping och Elmiamässan.