Huskvarna Hotel – Rosendala Herrgård

Huskvarna Hotel – Rosendala Herrgård är ett hotell beläget i en renoverad herrgård från 1700-talet. Herrgården ligger mitt i Huskvarna, i ett område med charmiga hus i sekelskiftesstil och natursköna miljöer.

Hotellbekvämligheter

Hotellet har en fin trädgård, där man kan sitta och ta det lugnt och njuta av lugnet. Intill hotellet finns flera gym och en spa-anläggning. Frukostbuffé serveras varje morgon.

Gratis Wi-Fi finns i hela hotellet, och hotellet erbjuder avgiftsfri parkering.

Konferensmöjligheter finns på hotellet, med två olika konferenslokaler i vindsvåningar. Man kan anordna både dagskonferenser och konferenser med hel/halvpension, och om man vill kan man även hyra hela herrgården för konferens. Då ingår det 10 st hotellrum, med plats för sammanlagt 20 personer.

Rummen

Det finns sammanlagt tio hotellrum på Huskvarna Hotel, och alla är vackert inredda med antika möbler och i romantisk herrgårdsstil. Varje rum har sin personliga design och inredning, och alla detaljer är noggrant utvalda och genomtänkta. I varje rum finns en platt-tv. Rummen har vackra möbler såsom skrivbord i gammaldags stil, sköna fåtöljer, inbjudande sängar och fina nattduksbord.

Närområdet

Hotellet ligger i en vacker trädgårdsmiljö, men samtidigt centralt i Huskvarna. Bara en kort promenad från hotellet ligger Vättern med en fin sandstrand. Därifrån kan man gå vidare till småbåtshamnen eller se Vätterns höga sandbankar, som erbjuder en mycket vacker utsikt ut över den öppna sjön. I närheten av hotellet finns även Smedbyn, som tillhör den första stadsbebyggelsen i Huskvarna, samt Husqvarna Fabriksmuseum där man kan se bland annat gamla symaskiner, motorcyklar och vapen.

Det finns flera busshållplatser nära hotellet, och det tar ca 15 minuter att ta sig med buss till Huskvarna station. Elmiamässan ligger 2,5 kilometer bort, och det är ca 10 minuters bilfärd från hotellet in till Jönköping.